MP PILATES TUO LAATUA MINNAN JA JARIN LIIKUNTAAN

MP Pilates tuo pitkäjänteisellä työllä ja tarkalla ohjauksella hyviä tuloksia. Tässä blogissa päästän äänen pitkäaikaiset  asiakkaani Jarin ja Minnan, jotka ovat saaneet  huikeita tuloksia yhteistyömme aikana. Tässä on heidän tarinansa.

 

Miten kaikki alkoi yli kymmen vuotta sitten?

Minna oli sattumalta lukenut Pilateksesta yli 10 v sitten ja ilmoitti meidät MP Pilates –kurssille.  Siitä se sitten lähti.

Jari koki olevansa kuin sika satelliitissa

Aika oli molempien työelämässä erittäin hektinen ja etenkin Jari joutui istumaan paljon autossa ja lentokoneessa. Liikunta muutti pakostakin muotoaan, aikuisten joukkuepelit loppuivat. Alkuun pilates oli Jarille vähän sama kuin sialle satelliitti – ei ymmärtänyt oikein koko touhua. Lisäksi ryhmässämme oli tuolloin vain naisia ja naisethan ovat tunnetusti taipuisampia, venyväisempiä ja jne., joten miehenä Jarille tuli alkuun hiukan epävarma olo. Varsin pian kuitenkin oivalsimme molemmat, että teemme tätä vain itsellemme. Vaikkei aina kaikki mennyt niin kuin piti tai tuntunut siellä missä piti, emme jättäneet asiaa kesken. Ja tässähän osaavalla ja innostavalla ohjaajalla on erittäin suuri merkitys.

Muut liikuntaharrastukset ovat vaihtuneet mutta MP Pilates pysynyt

Siitä lähtien olemme käyneet Sirpan ohjauksessa. Muut liikuntaharrastusmuodot ovat vaihdelleet vuodenaikojen, vaihtelunhalun jne. mukaan, mutta pilates on pysynyt repertuaarissa. Loma-aikoina eli jouluna ja kesällä teemme kotiläksyjä. Method Putkisto tuotteena on myös ollut tae siitä, että ohjaus on laadukasta ja jatkuvasti kehittyvää.  MP ohjaajathan kouluttavat itseään koko ajan ja Marja Putkisto kehittää menetelmää yhä paremmin vastaamaan nykypäivän ihmisen tarpeita.

Hiljaa hyvä tulee

Paljon tunnemme matkan varrella oppineemme, mutta koskaanhan sitä ei ole valmis. MP  Pilates on kehonhallinnan oppimisprosessi ja mitä kauemmin olemme jaksaneet harjoitella, sitä ”syvemmälle” käskyt tuntuvat pääsevän. Kehon olotila on muuttunut pikku hiljaa ja olemme löytäneet niitä pieniä laiskoja, mutta tärkeitä lihaksia, joita harvoin tulee käytettyä. Paljon on auttanut myös ymmärrys siitä, etteivät hätäily ja kiirehtiminen kannata, sillä hermotus alkaa toimia vasta jonkin ajan kuluttua.

Miten kehomme on muuttunut?

Minna kokee ryhtinsä parantuneen huomattavasti.  Kun lysyyn painunut yläkroppa on auennut, voi niska-hartiaseutukin hyvin.

Jarilla venyvyys on lisääntynyt roimasti.  Lantionseudun liikkeet parantuneet, minkä huomaa erityisesti meloessa.  Tuki on parempi monessa suhteessa.  Selkä voi paremmin vaikka Jari joutuukin istumaan paljon autossa.

Yhteinen harrastus  tukee parisuhdetta

Lisäsuolan harrastukseemme tuo se, että käymme tunneilla yhdessä pariskuntana – jos joskus on vaikkapa ollut keskinäistä harmistusta ilmassa tunnille saapuessa, on se kotiin lähtiessä jäänyt pilates-matolle ja yhteisen keskustelun jalkoihin tunnin kulusta: ”missä se sinulla tuntui, mitä olit mieltä siitä liikkeestä, mitähän Sirpa tarkoitti Boleron napilla…”. Tuntemukset saattavat olla molemmilla hyvinkin erilaisia ja niin kuuluu toki ollakin; kaikilla ei tunnu asiat samoissa kohdissa ja naisten ja miesten ruumiinrakenteetkin asettavat erilaisia haasteita.

Sirpan ryhmissä on hyvä henki ja vaikka ”pilates-tuttuja” tapaakin vain tunnilla, on yhteenkuulumisen tunne kuitenkin läsnä. Liian vakavasti ei harjoittelua pidä ottaa ja varsinkin Jarille on pienestä huumorista ollut rutkasti apua.

Jari ja Minna Valonen Inkoosta

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *