MITEN LUOT ITSELLESI HYVÄN RYHDIN HELPOSTI?

Hyvä ryhti alkaa oikeanlaisesta asennosta ja linjauksesta.  Kun luut asettuvat oikein päällekkäin, emme rasitu ja olomme on ryhdikkään virkeä.  Tällöin maan vetovoima pääsee tukemaan meitä.

Kolme palloa  päällekkäin

”Maasta se pienikin ponnistaa” on osuva sanonta, sillä kaikki lähtee pohjasta.  Seisoessa jalkapohjat ja istuessa istuinkyhmyt ovat avainasemassa ryhdin aikaansaamiseksi. Painon tulisi laskeutua näille luille. Näitä luita vasten meidän tulisi kohottaa kehomme niin, että jalkojen päälle asettuu lantio, rintakehä ja pää päällekkäin suoraan linjaan.

Tunnetko, miten paino laskeutuu jaloillesi?  Tasapainoisesti vai toispuoleisesti? Onko ”kolme palloa ” kauniisti päällekkäin vai rikkoutuuko linja?  Ehkä et tunne yhtään  mitään?

Laskeudu luiden varaan

On tärkeää ottaa kontakti luihin, sillä niiden avulla liikumme.  Lihakset taas liikuttavat luita. Kun opit laskeutumaan luidesi varaan, paljon turhaa jännitystä poistuu kehosta.  Usein ajattelemme vain lihaksia.  Lihakset toimivat oikein kuin itsestään silloin, kun luut ovat oikeassa asennossa suhteessa toisiinsa. Nivelet liikkuvat vaivatta ja ryhdin ylläpitäminen on helppoa.

Testaa asentosi

Seiso mielestäsi hyvässä ryhdissä. Kuvittele, että alusta vetää jalkapohjiasi alaspäin ja saman aikaisesti pääsi yläpuolella on magneetti, joka vetää päälakeasi ylöspäin. Pidä leuka rentona ja paikallaan.

Älä käytä liikaa voimaa asennon ylläpitämiseen.

Jos nyt tunnet, että vatsa vetäytyy kohti selkää, olet HYVÄSSÄ RYHDISSÄ!

Haluatko tietää lisää?

Method Putkisto ja MP Pilates -tunneilla lähdemme aina liikkeille hyvästä linjauksesta, mistä tulee pikkuhiljaa automaattinen olotila.

Mukaan pääset www.methodputkistolohja.com

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *